Eneboeren i meg

Kluizelaar_3Da jeg var liten gikk vi ofte på det lokale biblioteket (Frogn bibliotek) for å låne bøker. En av bøkene som fikk bli med oss hjem igjen og igjen var (og denne måtte graves fram fra glemselens arkiver) Totto i tittutårnet. Den illustrerte barneboken er skrevet av den nederlandske Annie M G. Schmidt og heter Pluk van de petteflet på originalspråket. I boken dukker det opp mange rare karakterer, men den som gjorde størst inntrykk var uten tvil Eneboeren. En mann med fargerike klær og armbånd som bor alene med plantene sine i skogen. Men det var ikke først og fremst Fiep Westendorps illustrasjon (tror dette må ha vært et av mine første møter med hippiebevegelsen), men navnet hans som satte barnehjernen min i spinn. Eneboer. En blanding av fascinasjon og skrekkslagenhet over at noen valgte å bo helt alene. Jeg lurer på hva jeg hadde tenkt om jeg visste at jeg rundt 20 år senere skulle komme til å velge eneboertilværelsen helt frivillig.

For i sommer fikk jeg, for første gang i mitt 25 år lange liv, prøve meg som eneboer. Det var akkurat så befriende, så fryktinngytende som jeg hadde trodd. Jeg krøp inn i den blomstrete shortsen og gikk til anskaffelse av sukkulenter som jeg begynte å prate med. Jeg begynte også å finne fram til ny musikk, som blant annet Kurt Viles nyeste album Pretty Pimpin, og i tittellåta fant jeg igjen eneboeren i meg:

I woke up this morning

Didn’t recognize the man in the mirror

Then I laughed and I said, ”Oh silly me, that’s just me”

Then I proceeded to brush some stranger’s teeth

But they were my teeth, and I was weightless

Just quivering like som leaf come in the window of a restroom

I couldn’t tell you what the hell it was supposed to mean

But it was a Monday, no a Tuesday, no Wednesday, Thursday, Friday

Then Saturday came around and I said ”Who’s this stupid clown blocking the bathroom sink?

Hør hele den fete låta her:

spotify:track:6Qb3ZrKyajEVZDBRkoFrxf

I mellomtiden har jeg imidlertid flyttet inn kollektiv igjen, for jeg fant fort ut at det i grunn er mye hyggeligere å være eneboer når man kan være det sammen med noen.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s