How much is enough?

 

 

I dagens luke vil jeg dele et vakkert filmklipp som blander min kjærlighet for engelske herskapshus, konseptkunst og skrift som fysisk fenomen. Lawrence Weiner var en ledende skikkelse innen den amerikanske konseptkunsten på 60-tallet. Han arbeider fortsatt med en rekke ulike medier, som blant annet video, skulptur, performance, installasjon og bok. Weiner jobber mye med skrift i rom. Ved å leke med materialitet og typografiske elementer lar han skriften vise det den sier, litt på samme måte som et dikt av Apollinaire. Filmklippet nedenfor er en presentasjon av Weiners nyeste verk Within a realm of distance, som består av en rekke installasjoner på Blenheim palace utenfor Oxford som er å se fram til den 20. desember i år. Installasjonen handler om hvordan språket styrer måten vi ser på, det vil si måten vi omgås verden på. Ved å sette ordene inn en ny kontekst kan Lawrence gripe inn i vårt automatiserte forhold til språket og tvinge betrakteren til å se med nye øyne.

Ta en pause fra julejaget og nyt en tre og et halvt minutt lang harmoni av vakre bilder og kloke ord:

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s