Luke 10: Ikke heeelt ferdigsnakka

Jeg har applaudert og jublet for konseptet og fenomenet Ferdigsnakka helt fra dets spede start, da en litteraturinteressert venn tipsa meg om det. Og dette forteller jeg ikke i et fåfengt forsøk på å få mer hipster-kred, late som jeg er først ute med å oppdage kule ting og tang, men fordi jeg fortsatt blir veldig overraska over hvor mange som ikke aner hva dette er, som ikke har hørt om det. Dette ble tydelig da jeg ble spurt om hva jeg skulle på bursdagen min i år (ja, det var på samme dag som Ferdigsnakka live på Rockefeller i november, takk kjære universet/Gud/Obama/hvem som nå egentlig styrer slikt, for det vidunderlige sammentreffet). Da jeg svarte «Ferdigsnakka på Rockefeller» sa hun som spurte «så kult at de tar en ungdomsdebatt på en sånn scene – spenstig!» For den som ikke kjenner til innholdet i Ferdigsnakka så er det altså en slags morfing av musikk og tekst, konsert og opplesning i skjønn forening – bare så vanvittig mye kulere enn det høres ut som. Synne Øverland Knudsen står i bresjen for det hele, og hun har invitert både kjente og mindre kjente forfatter- og musikernavn.

Det virkelig makeløse høydepunktet for min del var under Litteraturfestivalen på Lillehammer i år, da det var Sandra Kolstad og søstera hennes Kine som stod for all musikken. En så god musikalsk forståelse for tekst som Kolstadsøstrene utviste her har jeg ikke opplevd verken før eller siden, så jeg krysser alt som krysses kan for at hun (eller gjerne begge to) blir invitert tilbake.

Hvis du klikker deg inn her kan du høre en hel haug med lydboksingler. Jeg har prøvd å rangere mine absolutte favoritter. Planen var å presentere favoritten, men det viser seg å være et umulig valg å ta, derfor bjudar vi på her, og kjører topp fem. i tilfeldig rekkefølge, altså. Uansett hvor dypt ned i huden julestrias skarpe klo har nådd, bør du sette av et fem- eller timinutt til å lytte. Og hvis Ferdigsnakka er helt nytt for deg så er det altså litt av et skattkammer du nå har i vente.

33
Nils-Øivind Haagensen – 33 (musikk: Tord Øverland Knudsen)

dagbok

Agnes Ravatn – Dagbok (musikk: Tord Øverland Knudsen)

ferdigsnakka_pekpaadora-2-500x500

Kjersti Annesdatter Skomsvold – Pek på døra (musikk: Sea Change)

utedøgn

Birger Emanuelsen – Utedøgn (musikk: Tord Øverland Knudsen)

giffil3-500x500

Tina Åmodt – B-sider (musikk: Vidar Norheim)

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s