Luke 15: Kanskje denne julen

”Maybe this Christmas…” er et kjent topos i alt fra julesanger til julefortellinger. Og kanskje du også denne julen drømmer om familiefred, om helt fri fra alt som heter jobb, om at han fyren endelig skal komme til fornuft, om fred på jorden. Men kanskje dette er julen du selv skal ta steget. Kanskje du skal ta det ut av din litterære komfortsone. Personlig har jeg gjort noen store oppdagelser ved å tørre å begi meg ut på glattisen. Som da jeg sommeren 2013 leste Kjersti A. Skomsvolds Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg og ble frelst. Siden har jeg oppdaget et helt hav av ny norsk skjønnlitteratur. Denne julen har jeg et mål om å lese en bok (min aller første) på fransk.

 

Kanskje det er denne julen du endelig skal begynne på litteraturhistoriens Mount Everest, den fryktinngytende På sporet av den tapte tid. Kanskje du alt har kjøpt bind én, kanskje ligger den alt på nattbordet. Kanskje skal du la alle fordommer falle og faktisk gi den fantasy-boken som din venn har mast om i flere år en sjanse. Kanskje er det diktsjangeren som skal bli ditt nye leseparadis? Kanskje skal du innvie Roland Barthes i livet ditt. Kanskje skal du debutere som leser av grafiske romaner. Uansett hvilken retning som for deg ennå er uoppdaget land, er luke nr. 15 av adventskalenderen en utfordring til å legge alle unnskyldninger til side og utforske denne. Kanskje blir det bom. Kanskje kommer du aldri til å se deg tilbake.

FullSizeRender

Som vi sier i Tyskland: Viel Spaß!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s