Luke 17: intravenøs inspirasjon

Desember er for de fleste en intens måned. Innspurt på skole, studier eller jobb i kombinasjon med utallige juleavslutninger, rengjøring, bakst, gavejakt, you name it, kan vippe selv den største helt av pinnen. Derfor vil jeg i dagens luke presentere et av mine beste tips når det går for varmt i toppen. Noe av det aller beste jeg vet når jeg har gangsperre i hjernen, er nemlig å se på korte, inspirerende videoklipp på en av to sider: Vimeo og Those Who Make. Førstnevte er en miks av alle tenkelige kortfilmer og videoklipp, men med en viss kvalitet sammenlignet med youtube. Sistnevnte er reklamefilmer for et håndverksprodukt eller firma som er så fint og inspirerende laget at det er en fryd. Mannlige underarmer, kyndige hender og høy skjeggfaktor gjør forøvrig ikke filmene mindre tiltalende.

Det er faktisk omtrent ingenting som gir meg så rask sjelefred som å se på folk som kan utøve et tradisjonelt håndverk. Hender som former, maskiner som jobber, kaffekopper som det ryker av, støvpartikler i luften, lys som treffer metall er balsam for sjelen med akkurat passe musikk. Mye patos er det, og filmene vipper fort over mot det parodiske med fraser som «tratition», «be thankful» og «to give back». Men litt patos kan ikke skade en sliten sjel. Da dette jo som kjent er en litteraturblogg, har jeg her imidlertid samlet fire filmsnutter som handler om bøker, skrift og lesning. En bok i produksjon, en hemmelig bokbutikk, en superkort film om hva vi ser når vi leser og til slutt typografiens historie på fem minutter. Det er bare å plugge inn, lene seg tilbake og la inspirasjonen flyte fritt.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s