Nytt år, nye bekjentskap

hilda1Noe av det beste med fjoråret for meg, rent litterært, var å gjenoppdage tegneserier, da spesielt den grafiske romanen. Fra jeg i tenårene leste mye i denne sjangeren og til nå har det naturlig nok kommet ut vanvittig mye bra, og jeg er på en slags mission for å ta igjen så mye som mulig av det tapte.

For å finne de virkelig gode titlene ser jeg blant annet på hva nettsider som goodreads anbefaler basert på titler jeg har likt til nå, spør folk jeg kjenner som er vel bevandret i denne sjangeren, eller det jeg liker aller best: å bla i hyllene. I går stiftet jeg bekjentskap med Hilda, en karakter laget av Luke Pearson. Hilda bor sammen med moren sin og og den lille følgesvennen Twig i et hyggelig lite hus ved foten av et fjell. Hun elsker å sove i telt når det regner, fordi som hun selv forklarer: «Nothing makes you appreciate the feeling of being snug more. When your protection is canvas thin. A million assaults on my cosyness, thwarted noisily every time.»

På noenogtredve sider får vi bli med Hilda på litt av et eventyr, og foruten å være en sjarmerende historie med god moral, er det vakkert rent estetisk. Bildet på framsiden av boka gir et godt inntrykk av Pearsons uttrykk: jeg blir glad av å sitte og bla i denne boka. Med tydelige paralleller til folkeeventyr og god, gammeldags historiefortelling har Luke Pearson altså laget en verden som du absolutt bør gi en sjanse. Om jeg kan friste deg mer: det er et TROLL med!

Med sin overkommelige lengde er boka en fin smakebit, og hvis du liker det du leser så er det jo fint å vite at Pearson har skrevet tre bøker til om min nye venn. Selv gleder jeg meg til å besøke Pearsons univers snart igjen, da med et håp om å bli bedre kjent med både Hilda, moren hennes og Twig. Det aner meg at det kan være et og annet vesen jeg ikke ennå kjenner til som også vil opptre i neste bok.
Den som leser får se.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s