Mammut-favoritten

IMGP2774Mammutsalget er i full gang, og jeg vil bare dele min absolutte favoritt med dere. Fontini forlag ga i 2014 ut boka Animalium (skrevet av Jenny Broom og illustrert av Katie Scott), et virkelig praktverk av ei bok. Oversettelsen fra engelsk har Simon Stranger gjort. Det er forord av Dr. Sandra Knapp fra Naturhistorisk museum i London, og hun skriver blant annet «Jeg håper vi en gang i fremtiden lever i en verden hvor menneskene deler denne planeten med dyrene på en bedre måte enn i dag. Jorden er, når alt kommer til alt, hjemmet til hver og én av oss.»

Et fint sted å starte for å komme nærmere dette målet er å gi barn og unge en interesse og omsorg for alt annet levende som deler denne planeten med oss (og i all rettferdighet så var jo de her før oss, det er egentlig vi som er på besøk!). Denne boka er så vakker og estetisk, og når den i tillegg er perfekt balansert med en akkurat passe stor dose informasjon om det vi ser, kan jeg ikke forstå annet enn at den bør stå i alles bokhyller.
Selv har jeg bladd og bladd i denne boka, og har i tillegg til den rent visuelt esteiske dimensjonen også blitt fascinert av alle de kule latinske artsnavnene. Visste du for eksempel at stæren heter Sturnus vulgaris? Eller at den blå glassknapp-maneten heter Porpita porpita?

(Og bare for ordens skyld, Forbrukerombud: jeg har kjøpt boka selv, og har ikke blitt bedt om å skrive om den.)

Noen smakebiter:

IMGP2775

IMGP2777

IMGP2778

IMGP2779

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s